Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vezirköprü’de Karma OSB’de Ön Talep Süreci Hızlandı

Vezirköprü’de önceki Samsun Valisi

Vezirköprü’de önceki Samsun Valisi olarak görev yapan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında ön talep çalışmalarına başlanan Vezirköprü Karma Organize Sanayi Sitesi’ne çeşitli sektör gruplarından yatırımcı adayı, ilçe kaymakamlığında Kaymakam Özgür Kaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Vezirköprü’de kurulum aşamaları devam eden Karma OSB’ye çeşitli sektörlerin temsilcilerinden, 24 adet yatırımcı katılım sağladı. Kaymakam Özgür Kaya Başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen oturumda, Karma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çeşitli sektörde faaliyet gösteren firma yetkililerine bilgilendirme yapıldı.

Önceki dönem Samsun Valisi Prf. Zülkif Dağlı başkanlığında ön talep çağrıları başlatılan oluşum sürecinde bu gün Vezirköprü’de kurulacak olan Karma OSB’ye 24 adet yatırımcı adayı ile istişare toplantıları devam ediyor. Textil, beton, tarım aletleri, giyim sektörü, metal işleme, un fabrikası, dokuma, kereste, PVC, plastik enjeksiyon gibi bir çok sektör grubuna ait firmaların yer aldığı toplantıda, yatırımcılardan ön talep alındı. Alınan ön taleplerin tekrardan değerlendirilerek, kullanılacak alanda bu gruplara yönelik alan tahsisi çalışmalarının hızlanması bekleniyor.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ‘’bu gün Vezirköprü İlçe Kaymakamımız Sn Özgür Kaya Başkanlığında, Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı kapsamında İl içi ve İl dışından bir çok yatırımcı adayı misafirlerimizle bir araya geldik. Karma Organize Sanayi Bölgemizde oluşturulan alanda yer tahsisi, projeler, ön talep bilgilendirmeleri ve prosedür unsurlarını değerlendirdik. Kısa bir zamanda kat ettiğimiz bu yolculukta geldiğimiz noktada, artık yatırımcı adaylarımızla görüşmelerimizi hızlandırarak etkili, sonuç odaklı ve ehemmiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde istihdama yönelik çözüm olacak Karma Organize Sanayi Sitemiz, ilk etapta 5000 kişiye istihdam sağlayacak. Hedeflerimiz ve arzularımız tabiki bu rakamların çok daha üstünde. Bir sonraki hedefimiz İhdisasa Dayalı Besi Organize Sanayi Sitesi. Bunun da çalışmalarına devam ediyoruz.

Sanayinin planlı yerleşimini sağlamak ve sanayicilerin mekân sorunlarını gidermek amacıyla yüz yılı aşkın süredir dünya genelinde uygulanan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), yalnızca planlı yerleşim anlamına gelmemekte, sundukları farklı hizmet olanakları ve maddi kolaylıklar nedeniyle teşvik unsuru, özendirici bir politika olarak da kullanılmaktadır. Vezirköprü 5. Derece teşvik alanında yer aldığı için yatırımcıların bir çok avantajı söz konusudur. Vezirköprü’de istihdam alanında değişimin zamanı gelmiştir’’ ifadelerine yer verdi.