Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üç Mahalle Bir Dernekte Birleşti

Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Karaçam, Uzuntarla ve Köknar mahalleleri dernek çatısı altıda bir araya geldi. Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) adını taşıyan sivil toplum hareketi, sosyal, iktisadi, eğitim ve kültürel alanda önemli projeler geliştirmeyi amaçlıyor.

Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı

Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Karaçam, Uzuntarla ve Köknar mahalleleri dernek çatısı altıda bir araya geldi. Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) adını taşıyan sivil toplum hareketi, sosyal, iktisadi, eğitim ve kültürel alanda önemli projeler geliştirmeyi amaçlıyor.

Trabzon’daki 3 mahalleyi bir araya getiren Karaçam Uzuntarla Köknar eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) kuruldu. Tanışma ve kuruluş sürecinin değerlendirildiği toplantıya Türkiye’nin birçok ilinden ve Kıbrıs’tan Köknar Uzuntarla ve Karaçamlı çok sayıda isim katıldı.

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURULDU
Toplantıda, derneği genel kurulu taşıyacak bir geçici yönetim kurulu belirlendi. Başkan Nizamettin Bilici olurken Başkan Yardımcısı Orhan Genç olarak seçildi. KUKDER Geçici Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri; Alaattin Şeker, Bahar Şeker Gültekin Gül, Kibar Dursun, Küçükbey Mazlum, Nesrullah Sonay, Mehmet Dursun, Ercan Dursun ve Ahmet Kalma oldu.

“BAŞARI İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”
Yeni kurulan dernek, bölgede büyük heyecan yarattı. KUKDER Başkanı Nizamettin Bilici, yıllardır kaderi bir ve büyük çoğunluğu akraba olan mahallelerimizin başarı için birlikte hareket etmelerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Büyük heyecan ve özveri ile yol haritasını belirleme noktasında bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Bilici şöyle konuştu: “Böylesi değerli insanlarla bir arada olmak ve bölgemizi kalkındırmak amacı ile yol almaktan dolayı son derece mutluyuz. Aramızda olan veya olmayan, bölgemize katkı amacı ile benzer kuruluşlarda daha önce faaliyet gösteren değerli dostlarımıza da minnettarız. Bu süreçte 3 mahallemizin de değerli isimleri ile Ankara’da görüşerek yapılacak çalışmalar konusunda destek sözü aldım. Köknar Köyü’nden Orhan Genç’le, Karaçam Muhtarı Alaattin Şeker’le, Uzuntarla Muhtarı Gültekin Gül’le istişare ederek kuruluş çalışmalarına başladık. Kendilerine değerli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler.

Genel kurula kadar süreci yürütecek ve genel kurul sonrası yönetim ve diğer kurulları inşa ederek süreci başarılı bir biçimde yöneteceğimize inancımız tam. Bu vesile ile toplantımızın ve derneğimizin birliğimize, dirliğimize katkı vereceğine inanıyor, hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum.”

 “ZORLUKLAR BİRLİKTE HAREKETLE AŞILIR”
Kurucu Üyelerden, Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu Müdürü Bahar Şeker de şunları söyledi;“Genel kurula katılan hemşerilerimizin, ‘aslında benim de aklımda bazı projeler vardı’ cümlesi her birimizin coğrafyamıza hizmet etme istek ve hevesini gösteriyor. Bu bağlamda derneğimizin kuruluşunun ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. ‘Bireysel değil birlikte hareketle zorluklar aşılır’ düşüncesiyle kurulan derneğimizin ülkemiz ve coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum.”

“MAHALLELERİMİZ REFAHA ULAŞIR”
Kuruculardan Joule Enerji Sahibi Kibar Dursun, yeni kurulan dernekte eğitim, kültür ve ziraat faaliyetlerini geliştirmek istediklerini söyledi. Özellikle potansiyel turizm ve hayvancılık alanlarının tespit edilerek yerel işletmelerin açılması, yatırım yapılması ve istihdam sağlanmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Dursun, “Bizler turizm veya diğer sektörleri sürdürebilir duruma getirdiğimiz