Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu başladı

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında Ankara’da sona erecek Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu başladı

Samsun'da 30 Ağustos Zafer

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) iş birliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Tütün İskelesinde düzenlenen tören ile başladı.
Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 2. Uluslarası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun startını Samsun Valisi Orhan Tavlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için ilk adımını attığı Tütün İskelesi önünde verdi.
Atatürk’ün Evindeki Forslu Bayrak Teslim Edildi
Samsun’dan başlayan ve Ankara’da sona erecek olan Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu töreninde, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından hazırlanan ve Havza ilçesinde ki Atatürk’ün Evinde bulunan, ilk forslu bayrak, Ankara’da Kurucu Meclis’in bahçesine götürülmek üzere geçen yıl genel klasmanda 1. olan Spor Toto Bisiklet Takımı’na emanet edildi.

Samsun’dan başlayıp Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün ve 4 etap halinde devam edecek bisiklet turu, 2 Eylül’de Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan Ankara’daki Kurucu Meclis’te sona erecek. Bisiklet turunda 4 etapta 8 farklı ülke takımı ve 17 farklı ülkeden 115 sporcu, 600 kilometre pedal çevirecek. Tur kapsamında geçilen güzergahlara kurulacak çadırlarda etkinlikler düzenlenecek ve geçilen bölgelerin tanıtımı yapılacak.

Çocuk Bisikletçiler İkinci Kez Kendi Yaşıtlarıyla Yarıştı
2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu kapsamında, çocuk etabında yaklaşık 600 çocuk için 1 kilometrelik sembolik bir yarış düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı anlarda, sürüş sonunda 10 kişiye çekilişle bisiklet armağan edildi.
Etkinliğe Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Erol Türkoğlu, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.