Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kimlik Bilgileriniz Terör Örgütü Tarafından Suçta Kullanıldı” Denilerek Dolandırıldı

Samsun’da telefon dolandırıcıları kendisini polis-savcı olarak tanıtarak, Irak uyruklu H.A.’ya “kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından suçta kullanıldı” denilerek ziynet eşyası ve yaklaşık 200 bin lira dolandırıldı.

Samsun’da telefon dolandırıcıları kendisini

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Atakum ilçesi’nde ikamet eden H.A., telefon üzerinden kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahsın, kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından suçta kullanıldı şeklindeki söylemlerine inandı. Bunun üzerine H.A. Kavak İlçesinde faaliyet gösteren bir iş yerinin önüne giderek 20’li yaşlarda erkek şahsa 200 gram ziynet eşyası, 5.800 Dolar ve 8.000 TL parayı elden teslim etti.  Para ve ziynet eşyalarını elden teslim alan şahsın ticari taksi ile olay yerine geldiği tespit edildi. Ticari taksinin Malatya Hekimhan’da olduğu tespit edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Malatya Hekimhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine kurması neticesinde ziynet eşyasını ve parasını elden alan İ.Y (19) ve araç sürücüsü H.B (37) suça konu ziynet eşyası ve paralarla birlikte yakalandı. Savcılık talimatıyla ticari taksi sürücüsü H.B işlemlerinin ardından emniyetten salıverildi.  İ.Y. ise polis ekiplerince Samsun’a getirilerek, gözaltına alındı.

HaberSam